Kompanija „Philip Morris“ nudi stipendije od 600.000 dinara za naučna istraživanja
| Izvor: eKapija
U okviru nacionalnog konkursa „Pokreni se za nauku“, kompanija „Philip Morris“ i Centar za razvoj liderstva dodeliće mladim naučnicima i naučnicama 5 stipendija od po 600.000 dinara za sprovođenje naučnih istraživanja u oblastima medicine, farmacije, biologije, hemije, kao i multidisciplinarnih istraživanja u navedenim oblastima.

Stipendija Programa „Pokreni se za nauku“ je namenjena zaposlenima u naučnim ustanovama u Srbiji koji su doktorirali u periodu posle 1. januara 2009. godine.

Konkurs za stipendije traje od 21. decembra 2015. do 1. marta 2016. godine.

– Programom „Pokreni se za nauku“ želimo da pružimo podršku mladim, talentovanim i perspektivnim naučnicima u Srbiji u realizaciji njihovih naučnih ideja i postizanju nezavisnosti u naučno-istraživačkom radu- izjavila je Ljubica Maksimović iz Centra za razvoj liderstva, partnerske organizacije kompanije „Philip Morris“ u realizaciji programa podrške mladim liderima u Srbiji.

U cilju da motiviše mlade ljude da svojim radom doprinesu razvoju Srbije, kompanija „Philip Moriss“ je do sada u okviru programa „Pokreni se za budućnost“ i „Pokreni se za posao“ dodelila 354 stipendije, 490 startup donacija i realizovala 89 projekata koji su doprineli razvoju lokalnih zajednica i društva u celini.

Sve informacije o konkursu i prijavni formulari dostupni su na sajtu www.pokrenisezanauku.rs.