I kompanije „Biomelem“, „Wifi Hrvatska“, HRPRO i EY Srbija najavile zapošljavanje mladih
| Izvor: eKapija

U okviru Međunarodne konferencije „HR Business Arena 2014.“ u Beogradu, Inicijativi o zapošljavanju mladih u regionu pridružile su se još četiri kompanije – „Biomelem“, „Wifi“ Hrvatska, HRPRO i EY Srbija.
baner1
Predstavnici kompanija potpisali su povelju o budućoj zajedničkoj saradnji, u sklopu te Inicijative, a programska direktorka konferencije Karmen Majetić Pavić rekla je da se sada praktično nastavljaju aktivnosti koje su pokrenute u aprilu ove godine, na velikoj konferenciji u Dubrovniku.

– Nastavićemo sa konkretnim aktivnostima i naredne godine, a važno je da su kompanije već počele da sarađuju i rade na kreiranju programa zapošljavanja mladih – rekla je Majetić Pavić Tanjugu, koji je medijski pokrovitelj konferencije.

Planirane su, dodala je, lokalne radionice u Srbiji, kao i u Hrvatskoj u novembru, na kojima će učestvovati sve potpisnice Povelje, kao i predstavnici resornih ministarstava, kako bi se napravio zajednički plan aktivnosti.

– Nadamo se da ćemo ga pokrenuti do marta iduće godine kada je planirana nova konferencija „HR Business Arena“, tako da verujem da ćemo do tada imati konkretne rezultate – rekla je Majetić Pavić.