Kontrolisani ugostiteljski objekti u 10 gradova – Nepravilnosti utvrđene kod 80%
Izvor: eKapija

Poreska uprava Republike Srbije kontrolisala je tokom prethodnog vikenda, 24. i 25. juna 2016. godine, ugostiteljske objekte u 10 gradova. Od ukupno 26 kontrola, nepravilnosti su utvrđene kod 21 poreskog obveznika, odnosno u oko 80% slučajeva.
Inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i radno-pravni status angažovanih radnika u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Priboju, Prijepolju, Gornjem Milanovcu i Požegi.

Protiv obveznika kod kojih je utvrđeno da ne poštuju propise biće pokrenuti prekršajni postupci i izrečena mera privremenog zatvaranja objekta.

Nepravilnosti su utvrđene u svih šest kontrola na teritoriji Niša, kao i u sva tri kontrolisana ugostiteljska objekta u Pančevu. U Beogradu je utvrđeno da promet nepravilno evidentira pet od šest kontrolisanih ugostitelja. Zbog istih nepravilnosti u poslovanju privremeno će biti zatvorena i dva ugostiteljska objekta u Priboju, kao i po jedan u Aranđelovcu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Požegi i Novom Sadu.

Poreska uprava će u narednom periodu nastaviti redovne i pojačati vanredne kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja izbegavanja plaćanja javnih prihoda.