Kopitarni“ preneto u vlasništvo zemljište za fabriku obuće u Apatinu – U planu zapošljavanje 50 radnika
| Izvor: Dnevnik

Nakon licitacije zemljišta u bescarinskoj zoni, na kojoj je firma za proizvodnju i promet obuće „Kopitarna nova“ kupila 2.000 m2 zemljišta u Apatinu, odbornici Skupštine te opštine su usvojili odluku o prenosu vlasništva. Na toj parceli „Kopitarna nova“ gradiće svoje proizvodne pogone.

– Reč je o firmi koju je osnovala slovenačka „Kopitarna“ koja želi da nastavi proizvodnju koju je do sada imala u somborskom „Boreliju“ koji je u stečaju. S obzirom na to da je ovo zemljište u bescarinskoj zoni Slovenci se nisu dugo premišljali o kupovini zemljišta, a kako ističu, veoma brzo će izgraditi proizvodne pogone i zaposliti pedesetak radnika – rekao je dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine.

Kako je na Skupštini opštine usvojeno, apatinski budžet prihodovaće naredne godine 1,8 milijardu dinara, što je za 1,9% manje u odnosu na ovogodišnji. Kasu najviše pune porez na dohodak, dobit i kapitalne dobiti, više od 37%.

Od poreza na imovinu planirano je da se ostvari nešto više od 205 miliona dinara ili 18,9% ukupnog budžetskog prihoda, dok se od transfera sa drugih nivoa vlasti očekuju 194 miliona dinara. Potrošnja je uglavnom bazirana na ovogodišnjoj, uz ukalkulisano povećanje zarada od dva do četiri procenta za određene kategorije zaposlenih u obrazovanju i socijalnoj zaštiti, konstatovano je na sednici Skupštine opštine.