Kragujevac izdvojio 8,8 miliona dinara za 31 biznis plan za otpočinjanje sopstvenog posla
| Izvor: eKapija

Gradsko veće Kragujevca donelo je odluku o odobravanju podsticajnih sredstava za otpočinjanje sopstvenog posla na teritoriji grada Kragujevca za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 8.797.632 dinara za realizaciju 31 poslovnog plana.

Komisiji za dodelu podsticajnih sredstava podneto je 45 prijava. Nakon razmatranja zahteva, Komisija je utvrdila da 39 ispunjava formalne uslove konkursa, dok je šest prijava odbačeno zbog nepotpune dokumentacije, navodi se na sajtu grada Kragujevca.

Nakon razgovora, posete podnosiocima zahteva i bodovanja podnetih poslovnih planova, sačinjena je rang lista i raspoređena sredstva za realizaciju 31 poslovne ideje.

Podsticajna sredstva odobravaju se na osnovu predugovora koji će u ime grada potpisati Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, dok će ugovor biti zaključen tek nakon registracije preduzetničke radnje odnosno mikro preduzeća.

Na taj način Kragujevac ohrabruje preduzetničke inicijative u cilju smanjenja broja nezaposlenih i povećanja konkurentnosti ali i kvaliteta ponude roba i usluga.

Gradsko veće donelo je i odluku o odobravanju sredstava iz budžeta grada Kragujevca za realizaciju projekata 15 udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u iznosu od 2.663.425 dinara. Na taj način finansijski će biti podržane konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti, umrežavanje i programi edukacije na teritoriji grada Kragujevca.