Kraljevačka kompanija Ramicom uniforme širi poslovanje na tržište regiona – Proizvodnja raste, u planu dalji razvoj maloprodaje
| Izvor: eKapija

Kako bi stvorili jedinstven brend, restorani i hoteli, pre svega moraju da imaju dobru ponudu, ali i poseban vizuelni identitet. Uz uređen enterijer, sve više vlasnika ovakvih objekata za svoje osoblje bira originalne odevne kombinacije.

Kraljevačka kompanija Ramicom uniforme od 2015. godine proizvodi jedinstvena radna odela. Brend je nastao kao nastavak uspešne priče koja je pokrenuta pre više od 20 godina sa firmom Ramicom, koja se bavila proizvodnjom zaštitne odeće, a danas proizvode uniforme za brojne delatnosti. Ipak, izdvajaju se kupci iz Horeca segmenta, pre svega hoteli i restorani.

– Svi modeli proizvedeni u našoj firmi plod su truda u osmišljavanju i izradi, a klijenti su ti koji mogu da daju svoje ideje i predloge – kaže za eKapiju Vladimir Milanović iz ove kompanije.

– U radu na određenim projektima pomaže nam nekoliko dizajnera, ali smo uvek tu da saslušamo ideje i želje klijenata i da zajedno nađemo optimalno rešenje za budući izgled njihovih uniformi. Sirovine nabavljamo prvenstveno na domaćem tržištu, ali određene tkanine uvozimo iz Velike Britanije, Italije i Turske – dodaje naš sagovornik.

Dosadašnjim rezultatima su zadovoljni, a obim proizvodnje, prema rečima Milanovića, se povećava iz godine u godinu. Uz ulaganje u materijale i razvoj novih modela, kao i razvoj marketinških aktivnosti, očekuju stabilan rast u godinama koje dolaze.

– Praksa je pokazala da je najbolja reklama i preporuka zadovoljan kupac, pa se samim tim trudimo da naše uniforme zadovolje sve zahteve tržišta i naših klijenata – objašnjava naš sagovornik.

Osim izgleda i dizajna, u ovoj kompaniji vode računa i o udobnosti proizvoda. U ponudi su kolekcije za hotelijere, konobare, kuvare, higijeničare, zaposlene u salonima lepote, sportiste. Proizvode i medicinske uniforme za privatne bolnice, kao i odela za radnike obezbeđenja. Svoj asortiman proširili su kolekcijom đačkih uniformi, odgovarajući na potrebe tržišta.

Uniforme nastale u ovoj firmi nose zaposleni u kafićima Boutique, Supermarket, hotelu Prag, IN hotelu, McCainu, Metrou, DM-u, MediGroupu, Somboledu i mnogim drugim firmama. Sarađuju i sa klijentima iz Crne Gore i Bugarske, pa su tako, prema Milanovićevim rečima, nedavno uspešno završili izradu uniformi za kompletan personal bugarskog Sofia Hotel Balkan.

– Dobijamo dosta upita iz zemalja regiona, pa ćemo se u narednom periodu sigurno dodatno baviti pitanjem širenja poslovanja. Osim novih tržišta, u fokusu nam je i dalji razvoj maloprodaje – najavljuje Milanović.

Zasada, kompanija ima dva veleprodajna objekta, u Beogradu i Kraljevu, kao i jedan maloprodajni objekat u prestonici.