Kredit od 5 mil EUR za finansiranje mikro i malih preduzeća u ruralnim sredinama
Izvor: eKapija

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Opportunity banka proširuju partnerstvo novim kreditom od 5 mil EUR, koji je obezbeđen od strane EFSE, kako bi unapredili pristup finansijskim sredstvima za mikro i mala preduzeća i domaćinstva sa niskim prihodima u ruralnim sredinama u Srbiji.

Opportunity banka je specijalizovana mikrofinansijska banka u Srbiji koja snažno podržava finansiranje malih poljoprivrednih proizvođača i mikro i malih preduzeća, koja imaju ograničen pristup finansiranju. Dodatnim kreditom će se posebno obezbediti podrška manjim poljoprivrednim gazdinstvima i domaćinstvima sa niskim prihodima u ruralnim sredinama.

– Opportunity banka ima odličnu dostupnost kada je u pitanju ciljna grupa EFSE, u koju spadaju mikro i mala preduzeća i domaćinstva sa niskim prihodima. Banka ih na impresivan način podržava, što pokazuje kroz plasman velikog broja kredita klijentima. Zbog toga nam je drago što možemo da proširimo partnerstvo na obostrano zadovoljstvo – rekla je Monika Bek, predsedavajuća Odbora direktora EFSE-a.

Predsednik Izvršnog odbora Opportunity banke Vladimir Vukotić istakao je da je EFSE dugogodišnji partner Opportunity banke u pružanju ključne podrške koji joj omogućava da dođe do klijenata sa otežanim pristupom finansijskim uslugama, kao što su domaćinstva sa niskim primanjima u manje razvijenim krajevima Srbije.

– Zato smo izuzetno zadovoljni zbog ovog produžetka veoma važnog partnerstva – zaključio je Vukotić.