Krediti Razvojnog fonda Vojvodine vredni 600 miliona dinara – Konkursi do kraja nedelje
Izvor: Tanjug

Razvojni fond Vojvodine će do kraja ove nedelje otvoriti tri konkursa za kredite po povoljnim uslovima, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara, najavio je danas predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić.
Reč je o dugoročnom kreditu za unapređenje prehrambeno-prerađivačke proizvodnje, kao i kratkoročnom za obrtna sredstva u privredi, rekao je Pajtić napaominjući da će „korisnici moći da budu mikro, mala i srednja preduzeća, ali ne i tajkuni i veliki kapitalisti“.

Kako je objavljeno na internet stranici pokrajinske Vlade, Pajtić je dodao da će istovremeno biti otvoren i kreditni konkurs na osnovu kojeg će poljoprivrednici, odnosno nosioci poljoprivrednih gazdinstava, moći da kupe poljoprivredno zemljište površine od jednog do 15 hektara.

– To je važno za unapređenje njihove proizvodnje i za to da postanu efektivniji, produktivniji i uspešniji u proizvodnji – naglasio je Pajtić, i dodao da će na tom konkursu moći da učestvuju individualni poljoprivredni proizvođači a ne vlasnici velikih zemljišnih površina.

Predsednik vojvođanske vlade je precizirao da se finansijska sredstva, koja će biti plasirana preko tih konkursa pokrajinskog Razvojnog fonda, odobravaju s godišnjom kamatom od 3 tri do 4% i ocenio da je to najpovoljnije kreditiranje u ovom delu Evrope.