Kreditna linija od 10 mil EUR za mikro i mala preduzeća u Srbiji
| Izvor: Tanjug

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisao je sa kompanijom Intesa Leasing ugovor o kreditu u iznosu od 10 mil EUR sa ciljem da se podstakne razvoj mikro i malih preduzeća u Srbiji.

Kredit predstavlja nastavak saradnje EFSE fonda i kompanije Intesa Leasing koja mikro i malim preduzećima u Srbiji pruža uslugu finansijskog lizinga za nabavku različite opreme i komercijalnih vozila.

– Proširenje našeg partnerstva sa kompanijom Intesa Leasing pokazuje našu privrženost mikro i malim preduzećima, a dodatnim finansiranjem biće omogućeno da veći broj mikro i malih preduzeća dođe do potrebnih finansijskih sredstava – izjavio je predsedavajući Odbora direktora EFSE Kristof Tiskens.

Predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasinga, Nebojša Janićijević, kaže da je nastavak uspešne saradnje sa EFSE fondom od posebne važnosti jer omogućava kompaniji Intesa Leasing da mikro i malim preduzećima stavi na raspolaganje sredstva pod povoljnim uslovima.

EFSE pruža dugoročno finansiranje, prvenstveno mikro i malim preduzećima, ali i domaćinstvima, u obliku kredita za poboljšanje uslova stanovanja koji se usmeravaju korisnicima kroz saradnju sa lokalnim finansijskim institucijama, navodi se u zajedničkom saopštenju Intesa Leasinga i EFSE.