Krenuli letovi iz Niša do Ajdhovena i Minhena – Na Aerodromu Konstantin Veliki očekuju 120.000 putnika u 2016.
| Izvor: Beta

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu od danas je povezan redovnom avio linijom sa aerodromima u holandskom Ajdhovenu i nemačkom gradu Memingenu, kraj Minhena.

Na tim relacijama avioni mađarske niskobudžetne kompanije Wizz Air leteće dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović je na konferenciji za novinare istakao da će taj aerodrom, zahvaljujući letovima kompanije Wizz Air, imati u 2016. više od 100.000 putnika.

– Sa letovima kompanije Ryanair do Dizeldorfa, Milana, Bratislave i Berlina, koji kreću ovog leta i jeseni, imaće do kraja godine više od 120.000 putnika – rekao je Đurđanović.

Redovan aviosaobraćaj na niškom aerodromu obnovljen 25. juna prošle godine letovima Wizz Air do Malmea.

Đurđanović je kazao da će do kraja 2016. kompanije Wizz Air i Ryanair imati ukupno devet redovnih avio linija iz Niša, sa popunjenošću aviona većom od 90%.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je oživljavanje niškog aerodroma od velikog ekonomskog značaja za čitav grad, ali i ovaj deo zemlje.

– Prethodnih godina iz budžeta grada za subvencije aerodromu izdvajano je 100 miliona dinara, a naredne će subvencije biti svedene na nulu – istakao je Bulatović i kazao da će zatražiti podršku okolnih gradova i opština kako bi se aerodrom dalje razvijao.

Nekolicina putnika iz Niša, ali i drugih mesta u Srbiji danas nije odletelo za Memingen jer im je u kartama koje su kupili preko interneta bilo odštampano da je let do nemačkog grada zakazan za 10.55 što je sat kasnije nego što je avion poleteo. Oni će na put krenuti narednog petka ili eventualno sutra, letom do Bazela.
Dokumenti sa sličnom temom