Kruševac dobio zemljište koje planira da ustupi nemačkom investitoru – Kromberg&Schubert ulaže 29 mil EUR

Kruševac dobio zemljište koje planira da ustupi nemačkom investitoru – Kromberg&Schubert ulaže 29 mil EUR
| Izvor: Beta

Predstavnici grada Kruševca i Republičke direkcije za imovinu danas su potpisali ugovor o prenosu vlasništva na grad parcele koja čini deo zemljišta na lokaciji Konjički klub, na Starom aerodromu, koje će Kruševac dati budućem investitoru, kompaniji Kromberg&Schubert.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović kazao je da je ta parcela od 1,4 hektara deo ukupne parcele od 6,2 hektara koju grad daje investitoru u trajno vlasništvo. – To je ono na šta se grad obavezao, a prateća infrastruktura, što je takođe obaveza grada, svi priključci neophodni za početak gradnje, realizaciju projekta i početka rada budućih postrojenja su obezbeđeni – rekao je Nestorović.

Na taj način, dodao je, obezbeđeni su svi uslovi za potpisivanje krovnog ugovora, što bi trebalo da se desi u Kruševcu 21. oktobra u prisustvu premijera, predstavnika Vlade, investitora i predstavnika grada.

Nemačka kompanija Kromberg&Schubert, čiji je dolazak u Kruševac najavljen sredinom godine, odlukom vladinog Saveta za ekonomski razvoj našla se među nekoliko kompanija koje će dobiti podsticajna sredstva namenjena investitorima koji otvaraju nova radna mesta.

Prema podacima navedenim u pismu o namerama koje je investitor uputio gradu, u prvoj fazi gradiće se 18.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i 3.000 za administraciju. Tokom pet godina, koliko traje prva faza, posao će dobiti ukupno 2.500 radnika, a ukupna investicija će iznositi gotovo 29 mil EUR.

U drugoj fazi, od 2022. godine, namera investitora je da u zavisnosti od razvoja na tržištu i troškova tokom prve faze, fabriku proširi za još 12.000 kvadratnih metara i zaposli dodatnih 1.500 radnika.

U pitanju je nemačka porodična kompanija koja se bavi automobilskim komponentama i koja je vodeći globalni dobavljač žičanih sistema i kablova. Zapošljava 38.000 ljudi na više od 30 lokacija širom sveta.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *