Kruševac rešava nezaposlenost privlačenjem investitora – Nemci i Česi zainteresovani za ulaganje

Kruševac rešava nezaposlenost privlačenjem investitora – Nemci i Česi zainteresovani za ulaganje
| Izvor: Beta

Veliki broj nezaposlenih i brojna preduzeća koja su otišla u stečaj gorući su problemi Kruševca, a lokalna samouprava pokušava da ih reši obezbeđivanjem povoljnih uslova za dolazak investitora, rekao je gradonačelnik Dragi Nestorović.

On je u petak, 16. septembra, prisustvovao sednici kruševačkog Veća samostalnih sindikata i tom prilikom istakao da je Kruševac postao interesantan za investitore i da bi krajem meseca u Vladi Srbije trebalo da budu održani sastanci s nemačkom kompanijom koja je odlučila da u tom gradu otvori fabriku autokablova, kao i sa češkom Tatrom koja je zainteresovana za kupovinu IMK 14. oktobar.

Gradonačelnik Nestorović je naveo da Kruševac nije imao odgovarajuće lokacije i opremljenu industrijsku zonu koju bi ponudio investitorima, pa je ove godine sredstvima iz budžeta kupljena jedna lokacija, a nemačkom ulagaču ponuđena je lokacija Stari aerodrom, koju je on prihvatio.

Problem je, kako je dodao, i u tome što pojedina preduzeća koja su u stečaju, a imaju dobre lokacije, ne oglašavaju prodaju.

– Grad Kruševac je spreman da učestvuje u nadmetanjima za kupovinu tih lokacija – rekao je Nestorović, podsetivši da je pre više do dve godine Skupština grada izglasala odluku o kreditnom zaduživanju za kupovinu jedne lokacije, ako se investitor za nju odluči.

Predstavnici kruševačkog Samostalnog sindikata podsetili su da je tokom protekle dve godine od osam preduzeća koja su bila u restrukturiranju šest otišlo u stečaj, kao i da je za jedno usvojen unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR), a da se za još jedno to očekuje.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *