La Linea Verde počela izgradnju fabrike u Dobrincima kod Rume – U pogonu za preradu i pakovanje povrća posao za 150 radnika

La Linea Verde počela izgradnju fabrike u Dobrincima kod Rume – U pogonu za preradu i pakovanje povrća posao za 150 radnika
Utorak, 15. 11. 2016.|14:20 | Izvor: eKapija/Tanjug

Italijanska grupacija La Linea Verda počela je danas izgradnju fabrike za preradu i pakovanje povrća u Dobrincima kod Rume, u koju će uložiti 8 mil EUR u prvoj fazi, a radovi će biti završeni u maju 2017.

U fabrici je planirano zapošljavanje 150 radnika. Osim toga, a mnoga mala poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da budu kooperanti ovog italijanskog investitora.

To je šesta fabrika italijanske kompanije La Linea Verde, a prva u Srbiji. U pitanju je grinfild investicija, a u ovoj fabrici će se pre svega proizvoditi i pakovati salata. Grupacija La Linea Verde posluje sa velikim lancima u EU, a njihov sadađnji kapacitet je milion pakovanja dnevno.

Kamen temeljac pogona kod Rume su položili državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i generalni direktor La Linea Verde u Srbiji Branislav Ignjatović. Prisustvovali su i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i potpredsednik Skupštine AP Vojvodina Damir Zobenica.

Investicija je vredna oko 8 mil EUR u prvoj fazi projekta, dok će u drugoj fazi biti uloženo mnogo više, prenosi Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu opštine Ruma, oko fabrike planirano je i postavljanje plastenika na oko 20 hektara. La Linea Verde će u Rumi proizvoditi obrok salate, a pakovaće i opranu salatu, spremnu za konzumiranje.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *