La Linea Verde počela izgradnju fabrike u Dobrincima kod Rume – U pogonu za preradu i pakovanje povrća posao za 150 radnika
Utorak, 15. 11. 2016.|14:20 | Izvor: eKapija/Tanjug

Italijanska grupacija La Linea Verda počela je danas izgradnju fabrike za preradu i pakovanje povrća u Dobrincima kod Rume, u koju će uložiti 8 mil EUR u prvoj fazi, a radovi će biti završeni u maju 2017.

U fabrici je planirano zapošljavanje 150 radnika. Osim toga, a mnoga mala poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da budu kooperanti ovog italijanskog investitora.

To je šesta fabrika italijanske kompanije La Linea Verde, a prva u Srbiji. U pitanju je grinfild investicija, a u ovoj fabrici će se pre svega proizvoditi i pakovati salata. Grupacija La Linea Verde posluje sa velikim lancima u EU, a njihov sadađnji kapacitet je milion pakovanja dnevno.

Kamen temeljac pogona kod Rume su položili državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i generalni direktor La Linea Verde u Srbiji Branislav Ignjatović. Prisustvovali su i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i potpredsednik Skupštine AP Vojvodina Damir Zobenica.

Investicija je vredna oko 8 mil EUR u prvoj fazi projekta, dok će u drugoj fazi biti uloženo mnogo više, prenosi Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu opštine Ruma, oko fabrike planirano je i postavljanje plastenika na oko 20 hektara. La Linea Verde će u Rumi proizvoditi obrok salate, a pakovaće i opranu salatu, spremnu za konzumiranje.