„Le Belier“ ulaže 12 mil EUR u pogone u Kikindi
| Izvor: eKapija

Kikinda „Le Belier“ je jedan od najvećih proizvođača aluminijumskih odlivaka za globalnu automobilsku industriju i ima kompanije na tri kontinenta. Ova grupa otvorila je fabriku u Kikindi 2003. godine i imala je tada 75 zaposlenih sa prometom od 4,6 mil EUR. Ove godine „Le Belier“ očekuje 560 zaposlenih i promet od 47,5 mil EUR, navela je Privredna komora Srbije na svom sajtu.

Menadžeri grupe „Le Belier“ na čelu sa generalnim direktorom Filipom Dizijerom, razgovarali su u Privrednoj komori Srbije sa Aleksandrom Stanarević, direktorom Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom i Ješom Erčićem, direktorom Sektora usluga i preduzetništva PKS.
baner1
Na sastanku je istaknuto da grupa „Le Belier“ planira značajan program za „Reno“ vozila, koji podrazumeva 12 mil EUR novih investicija, godišnji promet od 60 mil EUR i zapošljavanje 70 novih radnika u Kikindi.

Imajući u vidu da je kompanija „Le Belier“ u Kikindi članica Grupacije livnica PKS, dogovoreno je da njihov predstavnik postane i član Odbora Udruženja za metalnu, elektroindustriju, rudnike metala i metalurgiju, kako bi efikasnije učestvovali u predlaganju novih zakona i propisa, posebno u vezi sa smanjenjem ekološke takse za one fabrike koje ulažu sredstva u nove tehnologije i opremu za ekološku zaštitu.
Predstavnici Privredne komore Srbije dostaviće Filipu Dezijeru i spisak livnica aluminijuma u Srbiji sa vlasničkom strukturom, kako bi grupa „Le Belier“ razmotrila mogućnosti strateškog partnerstva ili njihove privatizacije.