„Leoni“ do polovine 2017. upošljava još 700 Prokupčana
| Izvor: Južne vesti

Do kraja ove godine kompanija „Leoni“ angažovaće 350 novih radnika, dok je u planu da se u prvom i drugom kvartalu naredne 2017. godine zaposli još 350.

Uz pomoć sredstava iz lokalnog budžeta od 2,5 miliona dinara, tokom ovog meseca će dvomesečnu obuku u ovoj fabrici započeti 100 osoba, a svi oni koji uspešno završe obuku, biće primljeni u radni odnos. Obaveza „Leoni“-ja nakon toga je da radnici budu uposleni najmanje narednih 6 meseci.

Predsednik Opštine Aleksandar Simonović kaže da ranija iskustva govore da „Leoni“ uglavnom zadržava radnike koji žele da ostanu da rade.

– Ovo je jedan od načina koji lokalna samouprava ulaže kako bi smanjila nezaposlenost na teritoriji prokupačke opštine. Do kraja godine izdvojićemo sredstva za finansiranje još 250 radnika koji će se, nakon završene obuke, zaposliti u „Leoni“-ju – rekao je Simonović.

On je sa generalnim direktorom „Leoni“-ja u Prokuplju Klemensom Saksom potpisao ugovor o finansiranju obuke.

– Svi polaznici obuke su ranije prošli naša testiranja, a prijem radimo preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Uvek smo otvoreni za nove ljude i zainteresovani mogu da se informišu o slobodnim mestima preko Nacionalne službe za zapošljavanje ili direktno u kompaniji – ističe Saks.

U prokupačkom pogonu, „Leoni“ trenutno zapošljava oko 2.000 radnika.