Leoni u Prokuplju planira 800 novozaposlenih do kraja 2016. – Opština platila dvomesečnu obuku 250 nezaposlenih u ovoj fabrici
| Izvor: Beta

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović potpisao je u sredu, 27. jula, ugovor sa nemačkom kompanijom Leoni o obuci 250 nezaposlenih za rad u toj fabrici.

– Opština Prokuplje izdvojila je 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika koji će nakon završene obuke nastaviti da rade u ovoj fabrici najmanje još šest meseci, a mnogi će dobiti i stalno zaposlenje – rekao je Simonović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, u Leoniju je već na obuci 250 radnika, do kraja godine biće angažovano još 250, a do aprila 2017. godine za rad u toj fabrici biće obučeno ukupno 850 nezaposlenih lica.

Klemens Saks, generalni direktor kompanije Leoni, poznatog svetskog proizvođača kablova za automobilsku industriju, istakao je da je u planu otvaranje još jedne fabrike u Prokuplju, što znači da će biti zaposleno još dve do tri hiljade radnika iz te opštine.

– Cilj nam je da Leoni u Prokuplju i Srbiji bude najuspešniji u svetu, a sa otvaranjem treće fabrike i zapošljavanjem još 3.000 radnika biće drugi po veličini u okviru naše grupacije – rekao je Saks.

Kompanija Leoni ima proizvodne pogone u 20 zemalja, u kojima radi oko 75.000 radnika.

U prokupačkom pogonu trenutno je zaposleno oko 2.000 radnika, a sa novim ugovorom šansu za stalan posao do početka naredne godine dobiće još 850 lica sa evidencije nezaposlenih.