Leskovac priprema zgradu za kompaniju Jeanci – Uskoro raspisivanje tendera za rekonstrukciju vrednog 43 miliona dinara
| Izvor: Jugmedia

Ruinirana zgrada bivšeg društvenog preduzeća Sintetika, pretvorena je u moderno ogromno zdanje za potrebe Jeanci Srbija, koje će tu preseliti deo svoje proizvodnje i zaposliti još 300 Leskovčana. Ovaj objekat je vlasništvo grada Leskovca, kupljeno novcem lokalne samouprave i donacijom Vlade Srbije, a Jeanci će biti samo korisnik.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da će objekat biti kompletiran za mesec dana. On je podsetio da su prošle godine sprovedena tri tenderska postupka za adaptaciju i rekonstrukciju, a raspisivanje 4. tendera, u vrednosti od 43 miliona dinara, očekuje se za nedelju dana.

– Po završetku svih finalnih radova, zgrada će biti ustupljena turskoj kompaniji Jeanci, koja planira da proširi kapacitete i da ovde zaposli još 300 novih radnika. Imajući u vidu iskustvo sa kompanijom Yura, biću slobodan da kažem da se kupovinom preduzeća u stečaju i ustupanjem tih preduzeća investitorima, pokazao kao dobar model za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja – kazao je Cvetanović.

Na gradilištu je trenutno zaposleno oko 130 radnika, od kojih 90% iz Leskovca i okoline.

Direktor JP Direkcija i urbanizam Milenko Milenković rekao je da je ovo pionirski posao za ovo preduzeće, odnosno rad na objektima za potrebe privrede.

– Kompletnu tehničku dokumentaciju i rukovođenje investicijama radi naše preduzeće i na ovom objektu stičemo nova iskustva i nadamo da ćemo i dalje da radimo na ovakvim objektima – kazao je Milenković, dodajući da je reč o rekonstrukciji prostora od 16.000 kvadrata i da se radi istovremeno na celom prostoru.

Milenković procenjuje da bi gradnja ovakvog novog objekta koštala oko 4 mil EUR, a da se rekonstrukcijom dobija takoreći novo, i moderno zdranje, na kome su od stranog ostali samo zidovi, za 160 miliona dinara.