Leskovačka Nevena uspešno posluje i nakon stečaja – U 2016. planirane investicije vredne 1,2 mil EUR
| Izvor: Tanjug

Fabrika kozmetike Nevena je dokaz da ima života i posle stečaja, izjavio je u četvrtak, 18. avgusta, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež nakon posete pogonu te leskovačke kompanije.

Posle razgovora sa vlasnicom i generalnom direktorkom fabrike koja će u 2016. godini realizovati investicije vredne 1,2 mil EUR, Čadež je o investicionim i izvoznim planovima i aktuelnoj situaciji u proizvodnji tog segmenta hemijske industrije rekao novinarima da će PKS pomoći i toj fabrici da se njeni proizvodi nađu na rafovima velikih trgovinskih lanaca u regionu.

– Ovo je pravi način da dokažemo da ima života posle stečaja. Možemo da napravimo velike i kvalitetne stvari od onoga što je u prošlosti sistematski uništavano – kvalitetnim idejama i odgovornim ljudima koji srcem i dušom uđu u posao – naveo je Čadež.

On ističe da ako je neki proizvod bio uspešan gotovo pola veka, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i Rusije i širom sveta, nema razloga da ne bude ponovo.

– Novo rukovodstvo je u fabrici od početka 2016. i evo sada fabrika izvozi skoro 80% proizvoda.

Čadež naglašava da je udeo domaće kozmetike u našim trgovinskim lancima mnogo manji nego što bi mogao da bude, kao i da je PKS identifikovala da je proizvodnja kućne hemije i lične higijene među prvih 15 sektora sa velikim potencijalom za rast i izvoz, pošto ti proizvodi mogu da konkurišu proizvodima najvećih trgovinskih sistema.

Čadež je, takođe, rekao da će PKS uskoro završiti koncept kampanje koja neće samo favorizovati određene domaće proizvode na jedinstven način, već će se obratiti kupcima sa posebnim sloganom.

Vlasnica i direktorka kompanije Nevena, Slobodanka Vlajčić, zahvalila je predsedniku PKS na poseti.

– Sada kompanija ima 57 zaposlenih, a imamo cilj da tokom sledeće godine uposlimo do 150 radnika. Imamo kapaciteta, volje i želje da radimo i da Leskovac ponovo bude grad kozmetike – dodala je ona.

Nevena, inače, proizvodi sve vrste kozmetičkih proizvoda. Osnovana je 1953. godine i od tada posluje na tržištu bivše Jugoslavije i okolnih zemalja. Pre privatizacije imala je više od 500 zaposlenih.