„Lidl“ do kraja 2017. planira da izgradi 20 maloprodajnih objekata i distributivni centar u Srbiji
| Izvor: Tanjug

Predstavnici kompanije „Lidl“ najavili su danas, na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata.

Vučić se tom prilikom zahvalio predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, odnosno želji da izgrade „Lidl“ objekte u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici „Lidla“ su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu, a da će tokom 2016. i 2017. godine uslediti izgradnja još 20 objekata.

Kako je navedeno, do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji, koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

– Dugoročni plan „Lidla“ je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata – istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije „Lidl“ za Srbiju.

Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Premijer je takođe istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će domaći proizvođači preko ovog lanca moći da izvoze i da plasiraju svoju robu širom sveta.