„Lidl“ stiže u Srbiju do kraja 2014. godine – IKEA do kraja novembra 2016.

„Lidl“ stiže u Srbiju do kraja 2014. godine – IKEA do kraja novembra 2016.
| Izvor: Tanjug

Srbija će do kraja godine dobiti maloprodajne trgovinske objekte nemačkog „Lidla“, a do kraja novembra 2016. očekuje se i da će biti gotova prva robna kuća švedske IKEA-e, izjavila je u petak (10. oktobra 2014. godine) u Aranđelovcu državna sekretarka u ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vesna Kovačević.
– Privlačenje velikih trgovinskih lanaca je značajno jer se oni povezuju sa regionalnim proizvođačima čime se povećava njihova uloga – rekla je Kovačević na NIN Fokusu „Regionalnom investicionom samitu“.
baner1
Kovačević je podsetila da je najavljen dolazak IKEA-e, kao i da oni imaju nameru da otvore robnu kuću u Beogradu sa 300 zaposlenih do kraja novembra 2016.

– Kada ta investicija bude završena, u planu IKEA-e su još tri robne kuće – u Nišu, Novom Sadu i centralnoj Srbiji – rekla je ona dodajući da se do kraja očekuje da će ukupna vrednost njihovih investicija iznositi oko 300 mil EUR.

Njihov dolazak je, kako je naglasila, značajan i zato što privlači druge investitore.

– Dolazak je najavio i „Lidl“, i trebalo bi da do kraja ove godine oni počnu da rade. Oni su već kupili 10 parcela u Srbiji, ali im je potrebno više. Plan im je da otvore 15 objekata odjednom. Međutim, bilo na republičkom ili na nivou lokalnih samouprava, imali su problem sa kupovinom zemljišta i to regulisanje vlasništva bi morali što pre da rešimo – rekla je Kovačević.

Kada je reč o telekomunikacijama, ona je naglasila da to mora da bude velika investicija u znanje i da bi trebalo da država više izdvaja za usavršavanje stručnjaka, podsećajući da je investiciju u fabriku mikročipova najavljivala i kompanija „Mubadala“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *