LONČAR: Novi Klinički centar u Nišu u 2017. godini

LONČAR: Novi Klinički centar u Nišu u 2017. godini
Izvor: Blic

Zlatibor Lončar Ako svi rokovi budu ispoštovani zgrada novog Kliničkog centra u Nišu počeće sa radom u 2017. godini, ocenio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je sa rukovodstvom Kliničkog centra obišao gradilište i istakao da je zadovoljan dinamikom radova.

– Ako se zgrada novog Kliničkog centra završi po planu do 2016. godine i sada uđemo u procedru oko opreme nema razloga da ne počne sa radom u 2017.godini. Ali, nužno je da se ispoštuje sve ovo što pričamo i da svako odradi svoj deo posla – rekao je Lončar.

On je napomenuo da je Niš najdalje stigao sa projektom izgradnje novog centra.

– U Beogradu projekat mora da bude gotov u julu, a Novom Sadu junu ili julu. Čim bude završena projektna dokumentacija, idemo na tender – najavio je Lončar.
baner1
Izgradnja nove zgrade Kliničkog centra počela je u oktobru 2013. godine, uz blagoslov tadašnje ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović i direktora Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zorana Radovanovića.

Predviđeno je da Klinički centar ima 48.000 kvadrata, od kojih će nove prostorije biti na 26.000 kvadrata, a ostatak će biti rekonstruisan.

Kako je tada saopšteno, radovi koje će izvesti kompanije INSO i „Italiana construzioni“ vredni su 32 mil EUR a, a još toliko će biti izdvojeno za opremanje.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *