Manifattura Europea zaposlila šestoro maturanata Tehničke škole u Vlasotincu
| Izvor: Novosti

Kompanija Manifattura Europea je zaposlila šestoro maturanata Tehničke škole u Vlasotincu i tako ispunila obećanje da će obezbediti radno mesto svim konfekcionarima tekstila koji su ove godine završili školovanje, a žele da postanu deo njihovog tima.

Zahvaljujući tome, i škola će održati smer koji je bio gotovo pred gašenjem, a do posla u ovoj kompaniji će doći još desetak radnika koji su prethodnih godina stekli diplomu konfekcionara.

– Od 11 ovogodišnjih maturanata našem pozivu se odazvalo njih šestoro. Sa četvoro je odmah potpisan ugovor o radu, a još dvoje će proći kroz dodatnu obuku, pa će im se priključiti. Naše potrebe za radnom snagom su veće od onoga što škola trenutno može da ponudi, pa ćemo i narednih nekoliko godina biti u prilici da omogućimo radno mesto svim svršenim srednjoškolcima sa ovog smera – rekao je Saša Mitrović, zamenik direktora te kompanije.

Iako se za konfekcionara tekstila u vlasotinačkoj Tehničkoj školi ove godine upisalo samo šestoro učenika, direktor Milivoje Đorđević smatra da se sada nazire perspektiva.

– Ograničavajući faktor je to što je kod nas ovo zanimanje četvrtog stepena, a privredi objektivno treba radnik sa trećim stepenom stručne spreme. Ali, zahvaljujući ovakvim primerima ćemo pokušati da održimo odeljenje, te da od naredne godine dužinu školovanja prilagodimo realnim okolnostima – rekao je Đorđević.

Inače, Manifattura Europea u Vlasotincu radi već 18 godina. Zapošljava oko 140 radnika u proizvodnji muške i ženske konfekcije, a kompletan asortiman izvozi u zemlje Zapadne Evrope.