Marame sa Begeja oduševile papu – Na tenderu Vatikana prošao mali porodični salon Vencelovih iz Zrenjanina
| Izvor: Novosti

Marame sa Begeja našle su se oko vrata poglavara Rimokatoličke crkve i velikodostojnika iz Vatikana! Pune tri decenije mala porodična firma Ide i Šandora Vencela, gradi u Zrenjaninu imidž uspešnog salona venčanica „Tina“. Salon ima specifičan umetnički opus zahvaljujući prvenstveno ćerki Valentini, akademskoj slikarki. Potvrda uspešnog rada stigla je iz Vatikana, gde je sam papa Franja oduševljen vezenim maramama, poklonom porodice Vencel.

– Prijavili smo se na tender Vatikana da bismo proverili sebe. Onda smo dobili zvaničan poziv i poslali naše radove. Marame su, kako nam je preneo zrenjaninski biskup monsinjor dr Ladislav Nemet, koji je u poseti Svetoj stolici i kod samog pape izazvale vrlo pozitivne reakcije – iznosi Valentina Vencel, sama iznenađena, ali i počastvovana što su se njena porodica i salon na ovakav način vinuli u svet.
baner1
Napominje da je to priznanje za višegodišnji samopregoran rad. U izradi venčanica postigli su savršenstvo, a već nekoliko godina savremenom mašinom rade specijalne vezene aplikacije. Tehniku su preneli na izradu marama, koje su postale pravi hit, a sada, eto, izazvale puno pažnje i u Vatikanu.

– Nestrpljivo očekujemo da stupimo u kontakt sa biskupom Nemetom i dobijemo šire informacije. Presrećni smo što se naša mala porodična firma našla među brojnim svetskim, koje su prošle na konkursu Vatikana za buduću saradnju u raznim segmentima – ističe Valentina Vencel.