„Mecafor“ pokreće proizvodnju u Kikindi od oktobra – Planirane investicije vredne 4 mil EUR
| Izvor: RTV

U aprilu ove godine francuska kompanija „Mecafor“ je simboličnim polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike započela i realizaciju najavljenih 4 mil EUR investicija u Kikindi.

Na prostoru kikindske Industrijske zone uveliko je odmakla izgradnja fabrike te kompanije koja će biti usmerena pre svega za proizvodnju delova namenjenih automobilskoj industriji. Početkom oktobra očekuje se i start proizvodnje.

Od ukupno planiranih 4 mil EUR investicija, koliko je menadžment kompanije „Mecafor“ opredelio za ulaganje u fabriku u Kikindi, blizu 46 miliona dinara izdvojeno je za kupovinu zemljišta, odnosno parcele u okviru kikindske industrijske zone. To pokazuje nameru investitora da, kada se za to steknu uslovi, proizvodnja bude i proširena.

– Mi smo upravo i odabrali ovu parcelu samim tim što postoji mogućnost proširenja u datom trenutku, kada se uslovi za to stvore. Svakako gledamo i na opšte uslove tržišta, tako da smo vrlo zadovoljni onim što možemo da očekujemo od budućosti – naglasio je Nikolas Grosdidije, predsednik Upravnog odbora kompanije „Mecafor“ prilikom boravka u Kikindi.

– Išli smo logikom da bi velike kompanije trebalo gradu nešto i da nadoknade i tako je došlo do dogovora da kompanija „Mecafor“ kupi ovo zemljište. Na taj način, naše opremanje kompletne industrijske zone praktično je „pokriveno“ tom prodajom zemljišta – kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Tokom prve godine rada u fabrici kompanije „Mecafor“ posao bi trebalo da dobije 50-tak radnika. I to, kako je najavljeno, bez subvencija države. Rok za završetak radova na izgradnji fabrike je septembar, a u oktobru bi trebalo da usledi start proizvodnje.