Američka softverska kompanija Microsoft objavila je danas da je pristala da kupi LinkedIn za 26,2 milijarde dolara. To znači da je Microsoft kupio akcije LinkedIn-a po ceni od 196 dolara za jednu akciju.

LinkedIn, poslovno – društvena mreža koju koristi oko 433 miliona ljudi širom sveta, zadržaće poseban brend, kulturu i nezavisnost, a kako je objavljeno, Džef Vejner će ostati direktor LinkedIn-a, stim da će odgovarati izvršnom direktoru Microsofta Satju Nadeli. Očekuje se da transakcija bude izvršena do kraja ove godine.

slika

LinkedIn-ov tim napravio je odličan posao povezavši brojne svetske profesionalce. Zajedno možemo ubrzati rast LinkedIn-a, pogotovo jer Microsoftovi Office 365 i Dynamics traže načine da osposobe svaku osobu i organizaciju na planeti“, rekao je direktor Microsofta Satja Nadela.

Inače, LinkedIn se već duže vremena nalazi na glavnoj poziciji mreže koja služi za izradu poslovnih profila i profesionalno umrežavanje. Mnogi korisnici plaćaju i premium servis sajta. Servis je nedavno kupio i online platformu za učenje Lynda.com, čime je ušao na potpuno novo tržište i izazvao veliko zanimanje u IT svetu. Pored toga, zabeležili su godišnji rast od 19%. Podsetimo i da je Microsoft  2011. godine kupio Skype, a 2013. godine Nokiju.

https://www.youtube.com/watch?v=-89PWn0QaaY