Microsoft kupuje LinkedIn za 26,2 milijarde dolara

Američka softverska kompanija Microsoft objavila je danas da je pristala da kupi LinkedIn za 26,2 milijarde dolara. To znači da je Microsoft kupio akcije LinkedIn-a po ceni od 196 dolara za jednu akciju.

LinkedIn, poslovno – društvena mreža koju koristi oko 433 miliona ljudi širom sveta, zadržaće poseban brend, kulturu i nezavisnost, a kako je objavljeno, Džef Vejner će ostati direktor LinkedIn-a, stim da će odgovarati izvršnom direktoru Microsofta Satju Nadeli. Očekuje se da transakcija bude izvršena do kraja ove godine.

slika

LinkedIn-ov tim napravio je odličan posao povezavši brojne svetske profesionalce. Zajedno možemo ubrzati rast LinkedIn-a, pogotovo jer Microsoftovi Office 365 i Dynamics traže načine da osposobe svaku osobu i organizaciju na planeti“, rekao je direktor Microsofta Satja Nadela.

Inače, LinkedIn se već duže vremena nalazi na glavnoj poziciji mreže koja služi za izradu poslovnih profila i profesionalno umrežavanje. Mnogi korisnici plaćaju i premium servis sajta. Servis je nedavno kupio i online platformu za učenje Lynda.com, čime je ušao na potpuno novo tržište i izazvao veliko zanimanje u IT svetu. Pored toga, zabeležili su godišnji rast od 19%. Podsetimo i da je Microsoft  2011. godine kupio Skype, a 2013. godine Nokiju.

Pročitajte takođe

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu craft pivaru

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *