Milion dinara za podsticaj seoskom turizmu u Kragujevcu
| Izvor: Tanjug

Predstavnici gradske uprave Kragujevca potpisali su u utorak (2. decembra 2014. godine) ugovore o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma sa pet domaćina, koji će dobiti ukupno milion dinara.
baner1
Po 200.000 dinara, što je obezbeđeno iz gradskog budžeta, dobiće Ivan Dimitrijević, Svetlana Cvetković, Siniša Dimović, Jelena Pavlović i Milomir Cicić, koji se bave ili će se u narednim periodu baviti razvojem seoskog turizma.

– Domaćini koji se već bave seoskim turizmom ova sredstva upotrebiće za poboljšanje kvaliteta svojih usluga, a onima koji prvi put počinju ovaj posao, želimo da na što bolji način uđu u to – rekao je član gradskog veća zadužen privredu Dalibor Jekić, koji je u ime gradske uprave Kragujevca potpisao ugovore o dodeli grantova.

Grantovi su dodeljeni u okviru projekta „Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“, čija je realizacija počela u novembru prošle godine. Nosilac tog projekta je Razvojni biznis centar, a partneri su lokalna samouprava i Gradska turistička organizacija Kragujevac.