Mladenovački salon nameštaja Dva M osvaja kupce – U planu i pokretanje sopstvene proizvodnje

Mladenovački salon nameštaja Dva M osvaja kupce – U planu i pokretanje sopstvene proizvodnje
| Izvor: eKapija

Marina Mirjanić i Marijana Jeremić otvorile su u aprilu 2014. godine u Mladenovcu Salon nameštaja Dva M i tako praktično počele svoju preduzetničku karijeru. Prethodno su od 2010. radile u salonu stranog vlasnika, ali kako je firma zapala u finansijske probleme i nije bila u mogućnosti da izmiruje svoje kreditne obaveze najpre počinju da izostaju plate, da bi u martu 2014. vlasnik odlučio da zatvori salon.

Marina i Mirjana su morale da se snalaze i dugo su razmišljale kako da nastave dalje.

– Došle smo na ideju da od vlasnika zatražimo deo poslovnog prostora kako bismo same otvorile firmu, nabavile robu i na taj način zaradile za plate i doprinose. Dugo je razmišljao i uz mnogo teškoća na kraju prihvatio naš predlog. Tako smo 11. aprila 2014. zvanično registrovale salon Dva M i uz dosta problema uspele da pokrenemo posao i stvorimo dobru saradnju sa odabranim dobavljačima. Tog trenutka niko nije bio svestan da smo krenule u preduzetničke vode, jer smo se odrekle mnogih stvari – priseća se početaka u razgovoru za eKapiju Marina Mirjanić.

U 2015. vlasnice salona Dva M plaćale su zakup za 115 m2, u 2016. su se proširile na 200 m2, a za 2017. tek predstoje pregovori sa vlasnikom objekta. Kažu da se suočavaju sa brojnim izazovima.

– Mi smo mala firma sa velikim vizijama. Želimo pre svega da obezbedimo svoj prostor da možemo normalno da funkcionišemo, bez trzavica i napetosti. Salon Dva M prodaje nameštaj i u tom poslu odlično sarađujemo sa nekoliko fabrika – Elan MMS iz Tutina, Artinvest iz Stare Pazove, Aleksandro iz Sombora i još mnogo manjih privatnih radnji koje proizvode ili uvoze nameštaj i opremu: Aeron Beograd, Garden Algo Kruševac, Plavšić nameštaj Sopot, Crnogorac nameštaj Mladenovac, Simpera Štof Beograd – navodi Marina Mirjanić.

Marina Mirjanić Trenutno salon ima troje zaposlenih.

– Za montažu i isporuku angažujemo firmu Sigma iz Markovca. Za sada ne možemo priuštiti svoje radnike, jer ugovore o zakupu prostora potpisujemo na godišnjem nivou – kaže naša sagovornica.

Marina je jedna od 26 kandidatkinja za ovogodišnju nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja koju dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Govoreći o svom preduzetničkom iskustvu, ona kaže da je jedna od glavnih teškoća na početku bilo dokazati da mogu prevazići sve prepreke i uspeti, izboriti se i obezbediti sebi posao. Sve to uprkos malobrojnosti ljudi koji su imali veru u njih na samom startu. Sada im je izazov još veći jer su dokazale da su uspešne.

– Velika je borba na tržištu, kako u Mladenovcu, tako i šire. Što se tiče konkurencije, ima i zdrave i one zlonamerne, ali mi smo fokusirani na naše poslovanje i napredak, tako da ne obraćamo previše pažnje na pokušaje da nam slome krila – ističe Marina.

Salon Dva M u narednom periodu planira da obezbedi sopstveni poslovni prostor i da sledeće godini zaposli bar dva radnika. Razmišljaju i o pokretanju proizvodnje, ali tek kada se ispune preduslovi.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *