Mladi biznismen iz Slovenije novi vlasnik hotela na Vučjanki – Sledi renoviranje, u planu i otvaranje pivnice

Filip Jorgaćević, mladi biznismen iz Slovenije, rodom iz vučjanskog sela Žabljane, kupio je objekat, koji je nekada bio hotel, na ulazu u kanjon Vučjanke kod Leskovca, ali i dvospratno zdanje u centru ove varoši, koje je sagradio industrijalac Laza Teokarović i koje je u solidnom stanju.

Ruinirani hotel u podnožju živopisnog kanjona, preko puta stare hidroelektrane i pored novoformiranog kupališta na Vučjanki, Jorgaćević će renovirati i vratiti mu stari sjaj. Tu će, pored luksuznog restorana, biti i hotelskih soba, ono što je nedostajalo ovom atraktivnom mestu i što će upotpuniti ambijent, kome nedostaje samo dobar i od odrona osiguran put od Vučja do kanjona.

Inače, ovaj objekat je nekada bio vlasništvo HUP Balkana i Elektrodistribucije Leskovac, a imao je jedno vreme i privatnog vlasnika, koji mu je dao ime Orlovo gnezdo.

Što se dvospratnog zdanja u centru varoši tiče, u kome je sada, između ostalog, i market Orion, Jorgaćević će ga pretvoriti u pivnicu, gde će se na licu mesta proizvoditi pivo, nalik na češke pivnice, sa pratećim sadržajima.