Mreža za poslovnu podršku očekuje da novi ministar privrede sprovede ključne reforme za privredni oporavak

Mreža za poslovnu podršku očekuje da novi ministar privrede sprovede ključne reforme za privredni oporavak
| Izvor: eKapija

Međunarodno poslovno udruženje Mreža za poslovnu podršku zatražila je danas od novog ministra privrede Gorana Kneževića sprovođenje ključnih reformi za oporavak privrede, među kojima su i smanjenje poreza i doprinosa na zarade i uvođenje progresivnog oporezivanja zarada.

Kako se navodi u otvorenom pismu ministru Kneževiću, privrednici očekuju i rešavanje problema skupih i nepristupačnih kredita kroz stvaranje mogućnosti za alternativne izvore finansiranja privrede.

Među zahtevima je i uvođenje kontrole nad brojnim nametima koje lokalne samouprave uvode privredi i određivanje jasnih kriterijuma za broj i visinu tih nameta. U svim istraživanja sprovedenim u privredi od 2005. do 2016. godine, privrednici su zahtevali ove tri krupne reforme, ali nijedan od prethodnih ministara privrede nije uspeo da ih sprovede, navodi se u saopštenju.

Mreža za poslovnu podršku smatra da novog ministra privrede čekaju brojni izazovi i navode da su mu javno uputili pismo, kako bi i ostali članovi tek izabrane Vlade Srbije bili upoznati s problemima koji usporavaju privredni razvoj.

Ukoliko postupite po dugogodišnjim zahtevima privrede, budite sigurni da ćete time pomoći njen dugoročni oporavak, što će stvoriti uslove za rast zaposlenosti i podizanje životnog standarda građana Srbije, navodi se u pismu Mreže za poslovnu podršku, koja radi na reformi poslovnog ambijenta.

Privrednici navode da je sada pravi trenutak za sprovođenje tih reformi, jer je ova godina proglašena za „Godinu preduzetništva“.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *