Studenti i preduzetnici iz niškog regiona mogu se do 13. marta prijaviti na nagradni konkurs “Academic to Business” kako bi se međusobno povezali i kako bi studenti kroz rešavanje poslovnih zadataka stekli praktično iskustvo iz oblasti preduzetništva.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija državnih ili privatnih fakulteta u Nišu, kao i preduzetnicima koji su svoje poslovanje započeli pre najviše tri godine.

Odabrani petočlani timovi studenata biće povezani sa selektovanim preduzetnicima na primeru čijeg poslovanja će rešavati poslovni zadatak. Upoznajući i analizirajući poslovanje, akademci će moći neposredno da primene stečeno znanje na konkretnim situacijama u biznisu – navode organizatori.

Pošto je konkurs takmičarskog karaktera, studente članove prvoplasiranih timova očekuju stipendije, a preduzetnike finansijska podrška za primenu najboljih studentskih rešenja, kojima će unaprediti svoje poslovanje.

Ovaj program realizuje Centar za razvoj liderstva uz podršku kompanije “Filip Moris”, a dodatne informacije i prijavni formulari mogu se naći na sajtu pokrenisezabuducnost.rs.

Izvor: Juzne Vesti