Najkvalitetniji štof po najpovoljnijoj ceni – Kompanija „Derbri“ za devet godina rada uvećala svoje poslovanje šest puta
| Izvor: eKapija

Srpska kompanija „Derbri“ koja uspešno posluje od 2006. godine kao članica „Derbri Holdinga“, u 2015. godini postala je i članica grupe „Davis“, vodećeg snabdevača tkaninama u Evropi, a plan je, kako kažu u toj kompaniji, da nastave da povećavaju poslovanje.

Generalni direktor kompanije Nemanja Stojanov u razgovoru za „eKapiju“ ističe da je „Derbri“ od početka poslovanja neprestano rastao i da je, prema podacima kompanije, za to vreme 6 puta povećano poslovanje. On smatra da je to impresivan rezultat i ponosno ističe da su svi zaposleni u toj kompaniji vrlo predani svom poslu i lojalni firmi, a i preduzeće je, kako kaže, lojalno svojim zaposlenima.

– Što se tiče našeg poslovanja, želimo u 2016. godini da ostvarimo rast od 25 do 50%, trudimo se svim snagama da to i ostvarimo i mislimo da je taj cilj realno ostvariv, s obzirom na to da smo doneli dosta toga novog na srpsko tržište. Naš posao se u velikoj meri u plasiranju našeg proizvoda proizvođačima nameštaja, a proizvođači nameštaja su oni koji izlažu naš proizvod.
baner1
Inače, „Derbri Holding“ je međunarodna kompanija, osnovana 1970-ih godina u Holandiji, u centru tekstilne industrije – gradu Kulemborgu. Zatim su u narednim godinama osnivane firme u Nemačkoj, Danskoj, Kini i Koreji. Od 2006. godine otvorena je firma u Srbiji – „Derbri“, a 2015. kompanija „Derbri“ je postala članica grupe „Davis“.

„Derbri“ je, posle pet uspešnih godina poslovanja u Srbiji postao lider na tržištu tekstilne industrije. Poseduje najveći lager mebl štofa i pratećih repromaterijala. U svakom trenutku ima više od 300.000 metara mebl štofa na lageru, što govori o ozbiljnosti kompanije i mogućnosti redovnih isporuka čak i najvećim proizvodnim sistemima, kako u zemlji, tako i na celom prostoru Jugoistočne Evrope.

Kompanija raspolaže sa više od 30 različitih artikala, sa oko 15 boja u svakom artiklu. Svake sezone se uvode novi materijali koji su poreklom iz Holandije, Belgije – starih tekstilnih sila – kao i iz Kine, Koreje i Turske, zemalja koje su nove sile u tekstilnoj industriji.

– Mi smo od početka našeg poslovanja predvideli firmu koja će se bazirati pretežno na tržištu zemalja bivše Jugoslavije. To je naš uži krug delovanja. Naravno, tokom vremena razvili smo odnose sa zapadnoevropskim partnerima. Mi smo do skoro bili holandska firma, sada smo poljska kompanija, tako da smo poprilično raspoređeni svuda po Evropi, sa dobrim kontaktima. Za sada je i dalje naše primarno tržište, gde obavljamo gro našeg poslovanja, tržište Srbije. Pored toga, imamo dosta partnera i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, nešto malo u Crnoj Gori. Otprilike oko 70% poslovanja obavljamo na tržištu Srbije – objašnjava Stojanov.

Dodaje da je konkurencija prilično jaka ali da, kao i u svakom poslu, ona može da bude vrlo zdrava i da bude podstrek jer „gledajući u konkurenciju vidite gde su vaše slabe tačke i trudite se da to ispravite i pojačate. Naravno, mi se trudimo da sa svim našim konkurentima imamo zdrave odnose“.

Cilj kompanije je, kako kaže, da se specijalizuje za ono što je njena primarna delatnost, a to je ponuditi srpskom tržištu i srpskim proizvođačima, kao i proizvođačima u okruženju najbolji mogući kvalitet štofa za najnižu moguću cenu.

– Naša politika je da budemo „best buy“ firma – naglašava Stojanov.