Namics konkurs za tehnološke startape u Srbiji otvoren do 30. avgusta

Švajcarska softverska agencija Namics organizuje konkurs namenjen startapima koji razvijaju softverska rešenja u Srbiji, kako bi im pomogla u unapređenju ideja, uklanjanju potencijalnih nedostataka u biznis konceptu i što uspešnijem lansiranju proizvoda na tržište. Otvaranjem konkursa, koji će trajati do 30. avgusta u ponoć, Namics želi da podstakne tehnološko preduzetništvo i osnaži srpsku softversku zajednicu.

Kako navode iz kompanije, najbolje kandidate na konkursu odabraće panel eksperata koji čine švajcarski i nemački softverski stručnjaci sa više od dve decenije iskustva u razvoju digitalnih rešenja. Najperspektivniji startapi dobiće priliku za konsultacije „jedan na jedan“ sa ekspertskim panelom, uz fokus na mogućnosti za dalje unapređenje i razvoj predstavljenih koncepata.

– Panel je sastavljen od eksperata koji su radili na projektima za najveće svetske kompanije kao što su ABB, Medela, BASF, Ciriški aerodrom, Daimler i Victorinox i koji već 20 godina osvajaju najprestižnije nagrade u evropskoj digitalnoj industriji. Deleći iskustvo stečeno u softverskoj industriji, vodeći se sopstvenim usponima i padovima, ali i aktuelnim potrebama softverske industrije, panelisti će pomoći srpskim startapima da unaprede svoje ideje i pripreme sve pojedinosti za plasiranje ideje na tržište – istakla je Ketrin Simon iz Namicsa.

Organizacijom konkursa pod nazivom – Startap. Expertise. Upgrade. Namics. – švajcarski Namics želi da pomogne osnaživanje čitave softverske zajednice u Srbiji.

Konkurs Startap. Expertise. Upgrade. Namics. je besplatan i namenjen je svim tehnološkim startapima iz Republike Srbije. Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj predlog projekta do 30. avgusta, a javna prezentacija predloženih rešenja zakazana je za septembar.

Prijave za učešće i detaljne informacije o konkursu pogledajte OVDE.