Narodna banka Srbije otvorila zvanične naloge na društvenim mrežama Twitter i Facebook
| Izvor: eKapija

Imajući u vidu ulogu koju društvene mreže imaju u savremenom društvu, Narodna banka Srbije otvorila je zvanične naloge na društvenim mrežama Twitter i Facebook s ciljem unapređenja komunikacije s građanima Republike Srbije, medijima i stručnom javnošću, saopšteno je iz centralne banke.

Narodna banka Srbije će, navodi se, na svojim nalozima na društvenim mrežama, u skladu s primerima dobre prakse drugih centralnih banaka, objavljivati najvažnije sadržaje i informacije koji su u vezi s funkcijama koje obavlja i njenim poslovanjem.

Na našem zvaničnom nalogu na Twitteru biće informacije o aktivnostima iz nadležnosti centralne banke koje su predmet interesovanja medija, stručne i šire javnosti. Stranica Narodne banke Srbije na Facebooku namenjena je informisanju javnosti o programima finansijske edukacije i društvene odgovornosti.

Edukativni programi koje organizuje Centar za zaštitu i edukaciju korisnika finansijskih usluga, društveno odgovorne aktivnosti, aktivnosti Centra za posetioce i izložbene aktivnosti galerije Narodne banke Srbije na Slaviji biće predstavljeni na ovoj stranici.

Nastupom na društvenim mrežama Narodna banka Srbije nastavlja s primenom strategije komunikacije koja doprinosi razvoju poverenja i kredibilnog dijaloga sa svim zainteresovanim stranama, ostvarujući svoje zakonom definisane ciljeve.