NBS i Ekonomski fakultet dogovorili saradnju – U planu zajednički projekti, predavanja, prakse, zapošljavanje…
| Izvor: Beta

Narodna banka Srbije (NBS) i Ekonomski fakultet u Beogradu potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji između dve institucije kojim su utvrđene osnove za dalju saradnju. Memorandum su potpisali guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković i dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić.

Tabakovićeva je nakon potpisivanja tog dokumenta kazala da Memorandum predviđa organizovanje gostujućih predavanja i prezentacija predstavnika NBS na Ekonomskom fakultetu, ali i njihovo učešće u projektima fakulteta koji se odnose na organizovanje praktične nastave, realizacije zajedničkih radionica i saradnje sa studentima i predstavnicima studentskih organizacija.

Ona je naglasila da je predviđeno i formiranje programa studentske prakse, praćenje rada studenata, kao i formiranje programa zapošljavanja u skladu s potrebama, mogućnostima i poslovnim aktivnostima NBS.

– Ekonomski fakultet i NBS imaju zajedničke interese i vrednosti. Saradnja omogućava da studenti prošire svoje razumevanje centralne banke, njene uloge i načina funkcionisanja, a Narodnoj banci pruža priliku da istraži nove mogućnosti za prevazilaženje izazova s kojima smo suočeni – kazala je Tabakovićeva.

Ona je naglasila i da će NBS nastaviti sa organizovanjem letnjih praksi za studente, kao i da je posvećena tome da svoju saradnju sa univerzitetima u Srbiji dalje produbi i zasnuje dugoročan odnos partnerstva, podrške i prijateljstva.