NEDIMOVIĆ: U planu mere za prodaju robe na poljoprivrednim gazdinstvima

NEDIMOVIĆ: U planu mere za prodaju robe na poljoprivrednim gazdinstvima

Branislav Nedimović Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će ministarstvo svojim merama podržati proizvođače koji žele da svoje proizvode prodaju na licu mesta, na poljoprivrednom gazdinstvu.

– Želimo da stvorimo takve zakonske preduslove gde proizvođači mogu svoje proizvode da prodaju na licu mesta, naravno poštujući kriterijume bezbednosti hrane – rekao je ministar Nedimović.

On je rekao da smo imali situaciju da ukoliko neko želi da se bavi preradom i to proda, morao je da zadovolji kriterijume kao da je reč o najrazvijenim kompanijama na svetu, saopšteno je iz ministarstva.

Nedimović je najavio da će u narednih nekoliko meseci ministarstvo napraviti koncept da svako domaćinstvo, svako gazdinstvo može da se registruje i iznese svoje proizvode, bilo da je reč o siru, prerađevinama od mesa, vinu ili drugim proizvodima.

– To je jedan od načina na koje se razvija svako mesto u Srbiji i svako selo. Na taj način ne prave se veliki troškovi transportujući robu – objasnio je Nedimović.

– Daćemo novac iz budžeta Republike Srbije, 50% za opremu koja im je neophodna da bi se bavili tim poslom, kako za one koji se bave preradom mleka, tako i mesa ili grožđa. Za devastirana područja izdvajaće se i više novca, 65% – istakao je ministar.

Nedimović je kazao da će država pomoći vinarima, kojima su potrebne vinske sobe, jer su to mesta gde se svuda u svetu proda najveća količina vina, da te prostore adaptiraju kako bi mogli da prave i na licu mesta prodaju robu sa minimalnim troškovima, praveći dodatnu vrednost na finalnom proizvodu.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *