Nemačka donirala Srbiji 5,4 mil EUR za vrtiće, škole i bolnice

Nemačka donirala Srbiji 5,4 mil EUR za vrtiće, škole i bolnice
| Izvor: Beta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin potpisao je u sredu, 9. novembra 2016. godine, sa predstavnicima Nemačke razvojne banke ugovor o donaciji od 5,4 mil EUR za izgradnju i rekonstrukciju vrtića, škola i zdravstvenih ustanova u 12 nerazvijenih opština na jugu Srbije koje su pogođene migrantskom krizom.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da Nemačka podržava Srbiju na njenom putu integracije u EU i zahvalio joj na odgovornom načinu rešavanja izbegličke krize.

– Želimo da podržimo Srbiju u naporima da oživi nerazvijene opštine i izgradi lokalnu infrastrukturu. Nemačka razvojna pomoć obezbedila je bespovratna sredstava u korist 10.000 učenika, 5.000 pacijenata, a otvoriće se i 2.000 mesta u vrtićima – rekao je Ditman.

Dodao je da će mu biti drago da uskoro obiđe gradilišta i izrazio nadu da će ta pomoć biti proširena.

Ministar Vulin zahvalio je Vladi Nemačke na nesebičnoj pomoći.

– Ovo nije kredit da bi se ostvario neki interes, već je bespovratna investicija za bolji kvalitet života, a pomoći će i da se lakše izborimo sa migrantskom krizom. Sve što se izgradi ostaje ljudima koji žive ovde i ta pomoć menja kvalitet života ljudi u Srbiji – rekao je Vulin.

Program jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom obuhvata 27 pojedinačnih projekata.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *