Nemačka kompanija gradi razvojni centar u Novom Sadu – Posao za 500 inženjera iz Srbije
Izvor: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je u subotu (6. maja 2017. godine) da će jedna od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija graditi svoj centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu, koji će odmah zaposliti 500 inženjera iz Srbije.

– U petak sam dobio važnu vest i odmah sam sa tim upoznao predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića, predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića – rekao je Vučić u Bačkom Jarku, gde je sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom prisustvovao osveštenju spomen-obeležja Podunavskim Švabama.

Premijer Srbije istakao je da zaposleni u novosadskom istraživačkom centru neće imati male, već veoma visoke plate.

Navodeći da će Srbija ići napred zahvaljujući odnosima i saradnji sa Nemačkom, premijer je dodao da je zahvalan što ta država danas drugačije gleda na Srbiju, kao i da je ponosan na to što naša zemlja na drugačiji način posmatra Nemačku.

Inače, u Novom Sadu svoje razvojne centre već imaju renomirane kompanije, poput Schneider Electrica i Jiway-a, a u planu je i gradnja evropskog centra izvrsnosti koji će se baviti istraživanjem i razvojem novih tehnologija za primenu u poljoprivredi.