Nemački Auto Kabel razmatra otvaranje pogona u Kosjeriću
Izvor: Ozonpress

Nemačka kompanija Auto-Kabel, koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe autoindustrije, razmatra mogućnost otvaranja proizvodnog pogona, pored ostalih gradova, i u Kosjeriću, prenosi zvanični sajt opštine.

U skladu sa namerama, kako je navedeno, potencijalni poslodavac u saradnji sa lokalnom samoupravom organizuje danas Dan karijere u ovom gradu.

Portal OzonPress prenosi da se nezvanično može čuti da je plan nemačke kompanije da u prvom krugu zaposli oko 150 radnika, da bi vremenom broj zaposlenih dostigao brojku od 350 do 400 radnika. Prosečna plata bi se kretala od 40.000 do 50.000 dinara. Kao moguća lokacija gde bi se otvorio pogon navodi se prostor nekadašnjeg Kristala pored pruge Beograd – Bar, a da li će doći do realizacije investicije najviše zavisi od toga da li će Kosjerić moći da obezbedi dovoljan broj radnika.

Auto-Kabel je osnovan 1930. godine i danas sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Toyota, Volkswagen, Jaguar, Reno, Peugeot… Pored pogona širom Nemačke proširili su se i na veliki broj zemalja: USA, Češka, Švajcarska, Francuska, Švedska, Kina, Japan…