Nemački Continental privodi kraju izgradnju novog pogona u Subotici – Vrednost investicije 17 mil EUR

Nemački Continental privodi kraju izgradnju novog pogona u Subotici – Vrednost investicije 17 mil EUR
| Izvor: RTV

Nemački Continental privodi kraju izgradnju novog pogona za izradu automobilskih komponenti u Subotici, gde će posao pronaći novih 500 radnika. U lokalnoj samoupravi računaju da će ova i ostale kompanije u Privrednoj zoni Mali Bajmok u 2017. godini dobiti novo „društvo“, čime će broj zaposlenih u njima preći šest hiljada.

Prema rečima generalnog menadžera nemačkog Continentala u Srbiji, Živka Topalovića, svi radovi bi trebalo da budu završeni do polovine januara 2017, nakon čega sledi pokretanje nove proizvodnje. Ukupna površina nove fabrike je 12.000 m2, a u njoj će posao dobiti još 500 radnika, čime će se brojka zaposlenih u ovoj kompaniji popeti na 1.200.

– Vrednost investicije je nekih 17 mil EUR, sa objektom i mašinama koje će doći na novi objekat. Mi smo već u procesu zapošljavanja novih ljudi, treniramo te ljude koji će sutra u novoj fabrici početi da rade – kaže Topalović za RTV.

Osim ovih 500 radnika, lokalna samouprava računa na još novih zapošljavanja u Privrednoj zoni Mali Bajmok u 2017. godini. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban se nada novom investitioru.

– Nadam se da već početkom 2017. imamo novog stanovnika industrijske zone, novu kompaniju sa kojom smo potpisali Memorandum o razumevanju, koja će učestvovati na licitaciji, pošto zemlja koja je ostala u industrijskoj zoni ide na licitaciju. Imamo zainteresovanog kupca. Ta nova kompanija zaposliće oko 120 ljudi – rekao je Laban.

Continental je samo jedna u nizu kompanija koje posluju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, a tu još i Siemens, Norma grupa, Amatek, Calzedonia i Swarovski.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *