Nemački „kralj mesa“ stiže u Srbiju – Gigant „Tonnies“ razmatra investicije u našoj zemlji

Nemački „kralj mesa“ stiže u Srbiju – Gigant „Tonnies“ razmatra investicije u našoj zemlji
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom obilaska nemačke prehrambene kompanije „Tonnies“, u subotu (27. septembra 2014. godine), da je ta firma dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u našoj zemlji, saopštila je Vlada Srbije na svom zvaničnom sajtu.

Vučić je, kako piše u saopštenju Vlade, naveo da je tokom dosadašnjih pregovora s predstavnicima kompanije „Tonnies“ dobar deo buduće saradnje dogovoren i da sve ono što je u stočnom fondu Srbije izgubljeno u poslednjih 10,15 godina, tom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dve godine.

Predsednik i vlasnik ove nemačke kompanije Klemens Tenis (Clemes Tonnies) kazao je da je ta kompanija zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo proizvodnju mesa, već i stočni fond, te da bi unapredilo i celu srpsku poljoprivredu.

– Moramo da razvijemo porodičnu strukturu farmi, uvedemo nove tehnologije i da za to imamo državnu podršku. Samo tako možemo da iskoristimo ovu našu zajedničku šansu – naglasio je Tenis.

On je dodao da se s premijerom Vučićem upoznao pre nekoliko meseci i s njim razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno, kako bi se pomoglo Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.
baner1
Porodična kompanija „Tonnies“ osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa. U toku godine kroz proizvodni lanac te kompanije prođe 17 miliona svinja, a godišnji obrt je 5,6 mlrd EUR, dodaje se na sajtu Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije kazao je da bi ova investicija mogla da omogući zapošljavanje oko 8.000 ljudi – radnika u proizvodnji i kooperananata.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *