Nemački „Leoni“ zainteresovan za otvaranje proizvodnog pogona u Trsteniku – Moguća investicija od 20 mil EUR
| Izvor: Tanjug

Predstavnici tri strane kompanije, od kojih je jedna nemačka „Leoni“ – renomirani proizvođač kablova za automobilsku industriju, posetili su u sredu, 6. aprila 2016. godine, Trstenik.

Miroslav Aleksić, predsednik opštine, rekao je u razgovoru sa potencijalnim investitorima, prilikom obilaska lokacije na aerodromu, da se može očekivati, ukoliko ove kompanije odluče da investiraju, da u Trsteniku bude otvoreno nekoliko hiljada novih radnih mesta.

– Uz pogodnosti koje omogućavaju lokalna samouprava i vlada, možemo očekivati otvaranje novih pogona u Trsteniku. Samo kompanija „Leoni“ ima potrebu da otvori još 1.800 radnih mesta u Srbiji, pored pogona koje već ima. Ozbiljno su zainteresovane i još jedna nemačka i jedna italijanska kompanija. Nama je to veoma bitno, s obzirom na to da znamo šta se desilo sa „Prvom petoletkom“ – rekao je Aleksić.

Trstenik, dodao je, nudi investitorima povoljnosti za ulaganje, kao i veliki broj stručne radne snage, jer se u tom gradu nalazi mašinski obrazovni centar.

„Leoni“ već ima fabrike u Srbiji, i to u Prokuplju i Doljevcu, gde ukupno zapošljava skoro 4.000 radnika. Predstavnici ove kompanije zainteresovani su za gradnju novog pogona za 1.800 radnika, a spremni su da u taj novi posao ulože 20 mil EUR.