Neophodan bolji imidž preduzetništva u Srbiji – Motivisati mlade da pokreću svoje firme
| Izvor:: Tanjug

Potpredsednik Narodne Skupštine Srbije Vladimir Marinković primio je u subotu, 28. novembra 2015. godine, u parlamentu Endrjua Rabensa, specijalnog savetnika za globalna pitanja mladih u okviru američkog Stejt Departmenta. Sastanku je prisustvovala i Marija Jelić, direktorka Škole poslovnih veština, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine.

Marinković i Rabens razgovarali su o potencijalima preduzetništva u Srbiji, kao i o saradnji SAD i naše zemlje na tom polju, a američki zvaničnik uputio je poziv na Globalni preduzetnički samit koji je predsednik SAD Barak Obama najavio za leto 2016. godine. On je, prilikom razmene iskustava, naveo i prošlogodišnje formiranje američkog „Future Caucus“-a i predložio razmišljanje o sličnoj inicijativi u Srbiji.
baner1
Potpredsednik Marinković govorio je o mogućnostima razvoja privrednog ambijenta u Srbiji koji bi pogodovao privatnim inicijativama i preduzetničkom duhu.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno dalje raditi na popravljanju imidža preduzetništva, kao i na stvaranju tehnoloških parkova koji bi bili sjajna motivacija za mlade da otvaraju svoj biznis i sarađuju sa drugim mladim ljudima iz čitavog sveta.

Rabens je zaključio da se u Ameriku vraća sa sjajnim utiscima o mladim ljudima u Srbiji, video je da postoje ogromni potencijali i pohvalio rad Narodne skupštine, a posebno Ekonomskog kokusa, u polju razvoja preduzetničkog ambijenta.

Marinković je istakao da velike sile posmatraju Srbiju i susedne zemlje kao region, te da je stoga neohodno intenzivirati regionalnu ekonomsku saradnju.