Nepalski CG Corp Global počeo izvoz instant nudli Wai Wai iz Rume

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je pre mesec dana otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli Wai Wai, počela je sa izvozom na evropsko tržište.

Prva pakovanja instant nudli Wai Wai proizvedenih u Srbiji distribuirana su u Veliku Britaniju, Portugaliju, Dansku i Italiju, a narednih nedelja se, kako je saopšteno iz kompanije, nastavljaju isporuke za Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku.

– Fabrika Wai Wai u Rumi je temelj za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu našim proizvodom koji je poznat širom Azije i Amerike, a ovim projektom, to će postati i u čitavoj Evropi – ističu u menadžmentu kompanije.

Fabrika Wai Wai deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe koji se sastoji od 122 kompanije i 76 brenda, a posluje u nekoliko poslovnih sfera – infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder – Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi.

U fabrici u Rumi trenutno je zaposleno 100 radnika, a do kraja 2018. godine posao će dobiti više od 400 ljudi. Inače, godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja Wai Wai nudli.