Nepalski CG Corp Global počeo izvoz instant nudli Wai Wai iz Rume

Nepalski CG Corp Global počeo izvoz instant nudli Wai Wai iz Rume

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je pre mesec dana otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli Wai Wai, počela je sa izvozom na evropsko tržište.

Prva pakovanja instant nudli Wai Wai proizvedenih u Srbiji distribuirana su u Veliku Britaniju, Portugaliju, Dansku i Italiju, a narednih nedelja se, kako je saopšteno iz kompanije, nastavljaju isporuke za Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku.

– Fabrika Wai Wai u Rumi je temelj za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu našim proizvodom koji je poznat širom Azije i Amerike, a ovim projektom, to će postati i u čitavoj Evropi – ističu u menadžmentu kompanije.

Fabrika Wai Wai deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe koji se sastoji od 122 kompanije i 76 brenda, a posluje u nekoliko poslovnih sfera – infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder – Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi.

U fabrici u Rumi trenutno je zaposleno 100 radnika, a do kraja 2018. godine posao će dobiti više od 400 ljudi. Inače, godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja Wai Wai nudli.

Pročitajte takođe

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu craft pivaru

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *