Nepalski CG Foods Europe otvorio fabriku nudli u Rumi – Opština pregovara sa još tri investitora

Nepalska kompanija CG Foods Europe, koja se bavi proizvodnjom Wai Wai nudli, počela je u utorak (19. septembra 2017. godine) proizvodnju u pogonu u Rumi.

Kompanija, koja je smeštena u radnoj zoni Rumska petlja, deo je globalnog konglomerata Cinnovation Group, koji posluje u nekoliko poslovnih sfera (infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, cigarete i pića), a u rumski proizvodni pogon uloženo je do sada 9 mil EUR, saopšteno je iz te opštine. Kako je najavljeno, svečano otvaranje fabrike zakazano je za 5. oktobar.

Prema rečima generalnog direktora kompanije CG Foods Europe B.K. Loda, rumska fabrika biće svojevrsni i trening centar za obuku radnika iz drugih fabrika unutar kompanije.

– Ovo je naša prva fabrika nudli u Evropi i iz Rume ćemo krenuti u osvajanje velikog tržišta – kazao je Loda.

Prema rečima predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića, u novootvorenom pogonu već je zaposleno 100 radnika, a do kraja godine posao će dobiti još 50-60 ljudi.

– Do kraja 2018. godine investitor je u obavezi da zaposli ukupno 409 radnika – izjavio je Mančić.

Zamenik direktora kompanije CG Foods Europe Aleksandar Protić kazao je da se za proizvodnju nudli koristi gotovo 90% sirovina iz Srbije.

– Uvozimo iz inostranstva manji deo sirovina, uglavnom začine, ali uskoro ćemo i to nabavljati u Srbiji. Planiramo da iz Rume na strana tržišta plasiramo 80-90% proizvoda – kazao je Protić.

Prema rečima predsednika opštine, od 2014. do 2017. godine u Rumu je investirano je 50 mil EUR.