Nigerija zainteresovana za uvoz robe iz Srbije – Lekovi, poljoprivredni proizvodi i kozmetika najinteresantniji kupcima iz Afrike
| Izvor: eKapija

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova, do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Kako je objavljeno na sajtu PKS-a, delegacija šest nigerijskih kompanija, koju predvodi Temi Gold, predsednik novoformirane Srpsko-nigerijske privredne komore, boravi u Beogradu, a privrednici su zainteresovani da iz Srbije uvoze lekove, poljoprivredne proizvode, poljoprivrednu mehanizaciju, đubriva, kozmetičke proizvode, opremu za salone i ketering, kao i za građevinske usluge srpskih preduzeća.

Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, predstavnike poslovne zajednice Nigerije upoznao je sa aktivnostima Privredne komore Srbije i ukazao da dve komore, osim podrške razvoju trgovinskih aranžmana dve zemlje, moraju da rade na zajedničkim strateškim projektima.

Na sastanku je dogovoreno da će poslovne asocijacije u narednom periodu aktivnosti usmeriti na povezivanje srpskih i nigerijskih privrednika, razmenu informacija i razvoj viših oblika saradnje.

Temi Gold, predsednik Srpsko-nigerijske privredne komore rekao je da su velike mogućnosti za jačanje privredne saradnje Srbije i Nigerije u različitim privrednim granama.

Kompanije iz Nigerije učestvovale su na konferenciji Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom koju je 25. aprila organizovala PKS, a sledeća delegacija nigerijskih privrednika planira da poseti Srbiju i Novosadski poljoprivredni sajam u maju.