„Nikom“ gradi novi poslovni centar u Kragujevcu – Vrednost investicije 3 mil EUR
Izvor: eKapija

Privredno društvo „Nikom“ otvoriće u septembru, na lokaciji „Servis 2“ u Kragujevcu, poslovni centar površine 4.000 m2 koji će biti najsavremeniji objekat te vrste na Balkanu, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

– Reč je o investiciji vrednoj više od 3 mil EUR i najveća je investicija u Kragujevcu nakon dolaska „Fiata“ i izgradnje „Plaza centra“ – rekao je generalni direktor i vlasnik kompanije „Nikom“ Slobodan Nikolić, u razgovoru sa članom Gradskog veća za privredu Daliborom Jekićem i njegovim saradnicima.

Privredno društvo „Nikom“ osnovano je 1991. godine kao spoljno trgovinska firma. U „Nikom“-u je zaposleno 52 radnika, a u „Nikom auto“ koje postoji od 2012. godine, u čijem sastavu će biti poslovni centar koji je u fazi izgradnje, radi 16 ljudi. Na domaćem tržištu ostvaruju 85% plasmana, a 15% na inostranom tržištu – Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
baner1
Vlasnik i generalni direktor „Nikom“ Slobodan Nikolić najpre je izrazio zadovoljstvo potezom lokalne samouprave da se u direktnom kontaktu sa privrednicima interesuje za stanje u privredi grada. On je rekao i da očekuje pomoć države odnosno Vlade Srbije u delu subvencija koje su potrebne kod novih investicija jer je to jedini put za stvaranje ambijenta za nove ideje, investicije i zapošljavanje a time i popravljanje privredne situacije u gradu. On je dodao i da je imerativ izjednačavanje domaćih i stranih investitora od strane države jer svaka investicija ima istu težinu.

– Za poslovni centar naše firme u zoni „Servis 2“ sredstva smo obezbedili kreditima kod poslovnih banaka. On će pružati usluge servisiranja, tehničkog pregleda, after marketa i post prodaje, uz sve „Fiatove“ komercijalne i putničke brendove, najsavremeniju opremu a biće i ekološki potpuno zaokružen sa svim performansama koje su standardi u svetu – rekao je Nikolić.

Centar će sa probnim radom početi u avgustu, a svečano otvaranje planirano je za septembar.

Kako je navedeno lokalna samouprava podržala je investiciju „Nikoma“ izgradnjom servisne saobraćajnice u dužini od 800 metara i profila 5 metara.

– Vrednost investicije je oko 50 miliona dinara i ovih dana se završava tender. Ako ne bude bilo ikakvih problema očekujemo zaključenje ugovora do kraja meseca i početak gradnje u avgustu. Ova saobraćajnica ne radi se samo za potrebe „Nikoma“ već i ostalih investitora tako da očekujemo da i ostale lokacije koje su prodate na ovom potezu u prethodnom periodu budu stavljene u funkciju, odnosno da počne gradnja tih objekata – rekao je član Gradskog veća za privredu.

Novi objekat pružaće usluge servisiranja, tehničkog pregleda, after marketa i post prodaje, uz sve „Fijatove“ komercijalne i putničke brendove, najsavremeniju opremu, a biće i ekološki potpuno zaokružen sa svim performansama koje su standardi u svetu.