Niš dobija akvapark i na prostoru hotela Nais – Otvaranje planirano za april 2018, početno ulaganje 5 mil EUR
| Izvor: eKapija

Na prostoru nekadašnjeg hotela Nais uskoro će biti započeta gradnja akvaparka, prenosi lokalni niški portal Građanin i navodi da se planovi nalaze u završnoj fazi, kao i da će akvapark biti izgrađen na površini od 7 hektara.

Visina početnih ulaganja biće 5 mil EUR, a očekuje se da do završetka radova bude uloženo do 20 mil EUR.

Kako je najavila punomoćnica investitora, advokat Nataša A. Nikolić, završetak radova na jednom od najsavremenjih akvaparkova očekuje se aprila 2018. godine, kako bi bio dostupan za posetioce na samom početku sezone. Radi uspešne realizacije ovog projekta, u sezoni će biti zaposleno od 50 do 80 radnika.

Ona je najavila da će se uporedo sa gradnjom akva-parka rekonstruisati i dograđivati motel Nais. – Radovi na motelu verovatno će početi nešto ranije od gradnje akva-parka. Motel će dobiti nove sadržaje namenjene pre svega turistima u tranzitu – dodala je.

Hotel Nais, inače, u vlasništvu je konzorcijuma Trgogradnje i dva fizička lica. Raspolaže sa ukupno 35 hektara zemljišta sa obe strane auto-puta, a novi objekti biće gradjeni i na jednoj i na drugoj strani puta. Ranije je bio vlasništvo Srbijaturista, a nakon privatizacije prešao je u vlasništvo američkog biznimena srpskog porekla Srbe Ilića i njegove firme Uniworld.

Podsetimo, Grad Niš nedavno je najavio prodaju 5,4 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem za gradnju akvaparka vrednog najmanje 9 mil EUR.