NIS finansira projekte u 11 lokalnih zajednica u Srbiji – Rok za prijave 8. septembar

NIS finansira projekte u 11 lokalnih zajednica u Srbiji – Rok za prijave 8. septembar

Kompanija NIS saopštila je da je raspisala javni konkurs u okviru programa Zajednici zajedno za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Kako je navedeno, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata, a i ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu od 110,5 miliona dinara.

Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice, a svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

NIS već devetu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program Zajednici zajedno i do sada je podržano ukupno 846 projekata i uloženo 900 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *