Niš i Novi Sad se bore za investitora koji bi zaposlio 1.600 radnika
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak (9. maja 2017. godine) da je pokretanjem kompletne ekonomske aktivnosti u zemlji došao trenutak u kome se razmišlja o povećaju primanja najsiromašnijih građana, pre svega penzionera i radnika sa najnižim zaradama.

Kako prenosi zvanični sajt vlade, Vučić je u intervjuu za Televiziju Prva, poručio da će se u tom smislu ići i na smanjenje poreza i doprinosa na zarade, napominjući da je jedan od ciljeva da se nezaposlenost spusti ispod 10%, što bi bilo bolje od evropskog proseka, ali i da prosečna plata u zemlji do kraja 2018. godine bude 500 evra.

Premijer je, govoreći o poslovnoj klimi u Srbiji, izneo podatak da je poslednjih godina otvoren veliki broj kompanija, koje su zaposlile više hiljada ljudi.

– Reč je o Johnson Electric koji će uskoro imati 3.000 zaposlenih, i Aster Textile koji ima 1.500 zaposlenih, a planira da primi još 500 novih radnika – precizirao je on i najavio da i kompanija Leoni za tri meseca počinje da radi sa 2.200 zaposlenih.

Vučić je dodao i da je sa filipinskom kompanijom Mini postignut dogovor za Nišku Banju, uz napomenu da se Niš i Novi Sad bore za dolazak novog investitora, koja će zaposliti 1.600 radnika.

On je takođe naglasio da je Vlada lokalnoj samoupravi u Šapcu dala 10,1 mil EUR da se 1.700 ljudi zaposli u kompaniji Yazaki, dodavši da je u toj kompaniji 300 radnika na obuci, a da će zvanično početi da radi u septembru.