Niš nudi investitorima 65 hektara u tri radne zone – Uskoro javni poziv za gradnju akvaparka
Izvor: Beta

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je u subotu (14. aprila 2018. godine) da taj grad trenutno investitorima nudi 65 hektara zemljišta.

– U radnoj zoni Lozni kalem investitorima je na raspolaganju 25 hektara komunalno opremljenog zemljišta, u radnoj zoni Vinogradarski institut na raspolaganju im je 20 hektara i još toliko u radnoj zoni u Međurovu – izjavio je Bulatović.

On je podsetio da su u proteklih nešto više od šest meseci država i grad uložili 230 miliona dinara kako bi komunalno opremili radnu zonu Lozni kalem.

– Obezbeđena je struja, voda i gas, izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža. Pri kraju su radovi na sedam saobraćajnica dužine tri kilometra – rekao je Bulatović.

Prema Bulatovićevim rečima, 25 hektara zemljišta na Loznom kalemu namenjeno je za gradnju novih hotela, spa i velnes centara i svih drugih sadržaja koji mogu da pomognu razvoj turizma u Niškoj Banji.

On je kazao da će uskoro biti objavljen javni poziv za izgradnju akvaparka na toj lokaciji, a izgradnja zavisi od toga da li će biti zainteresovanih investitora.